Nieuws

Nieuws

Voor het meest actuele nieuws over de galerie, de kunstenaars, special acties, fotoimpressies van de exposities, de beeldentuin door de seizoenen heen en veel meer, volg ons op: facebook.com/galeriedepaardenstal

Hieronder een selectie van de laatste berichten:

Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan

Galerie de Paardenstal in Espel kijkt terug op een mooi en kunstzinnig jaar met veel bezoekers en vijf prachtige exposities. Hoogtepunten naast de exposities waren o.a. het Zeebodem Tuinconcert met een optreden in de beeldentuin van violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooij en de lezing over het leven en werk van kunstenaar Fredy E. Wubben door kunsthistoricus Ans van Berkum.
Galerie de Paardenstal viert in 2018 haar 10 jarig bestaan met vier jubileum exposities. Een aantal kunstenaars die de afgelopen tien jaar bij Galerie de Paardenstal hebben geëxposeerd zullen hun nieuwe werk tonen. Ook zal er in de galerie en de beeldentuin weer kunst te zien zijn van kunstenaars die voor de eerste keer bij Galerie de Paardenstal gaan exposeren.
Omdat de decembermaand de cadeaumaand bij uitstek is, wil Galerie de Paardenstal hier ook aandacht aan besteden en daarom zijn er diverse kunstcadeaus te koop. Hierbij valt te denken aan een zeefdruk, een kunstboek, een prachtig design sieraad van Clic of StepbyStep of een horloge van Rolf Cremer, of een stijlvolle tas van bekende  Nederlandse designontwerpsters zoals van Bylin of Maria la Verda. Ook de artikelen van Plint (met gedichten en beeldende kunst) lenen zich bij uitstek voor een origineel kunstcadeau. 

Galerie en beeldentuin zijn in december open van donderdag t/m zondag

Kunstcadeaus

Omdat de decembermaand de cadeaumaand bij uitstek is, wil Galerie de Paardenstal hier ook aandacht aan besteden en daarom zijn er diverse kunstcadeaus te koop. Hierbij valt te denken aan een zeefdruk, een kunstboek, een prachtig design sieraad van Clic of StepbyStep of een horloge van Rolf Cremer, of een stijlvolle tas van bekende  Nederlandse designontwerpsters zoals van Bylin of Maria la Verda. Ook de artikelen van Plint (met gedichten en beeldende kunst) lenen zich bij uitstek voor een origineel kunstcadeau. 

Galerie en beeldentuin zijn in december open van donderdag t/m zondag van 13.30 - 17.00 uur

Laatste week expositie “Spiegelingen”

T/m zaterdag 11 november kunt u nog de expositie Spiegelingen bezoeken en van genieten en misschien nog wel iets aanschaffen van de schilderijen van Puck Steinbrecher, bronzen beelden van Winneth Sala en glasplastieken van Fredy E. Wubben. Daarna gaan we weer inrichten voor de Eindejaars expositie 2017.

Iedere tuin verdient een mooi kunstwerk.

In de beeldentuin van Galerie de Paardenstal zijn kunstwerken in allerlei stijlen en materialen aanwezig van de volgende kunstenaars:

Hedda Willem Buijs – Hans Jouta – Hannie Diender – Willem van den Brink – Yvon van Wordragen – Marius Meulenberg – Hanneke van de Bergh – Lena Postuma – Margot Meulenberg – Frederik Steenbergen – Frank Boogaard – Hanneke Pereboom – Wim Kömhoff – Jan Krikke – Juul Kortekaas – Joop van Uden – Margreet van Zwetsloot – Alied Nyp-Homan – Marc Deeleman – Peter Hein – Marja Verhage.

De beeldentuin is het hele jaar open op donderdag, vrijdag, en zaterdag en de 1e, 3e en de 5e zondag van de maand van 13.30 – 17.00 uur.

Beeldentuin

Waar andere tuinen sluiten blijft de (beelden)tuin van Galerie de Paardenstal art & garden in Espel open. Ook dit weekend (14/10 en 15/10) kunt u met prachtig weer genieten van de kunstwerken in de beeldentuin. Open: donderdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur. 

Lezing over het leven en werk van kunstenaar Fredy E. Wubben

Zondagmiddag 8 oktober wordt in Galerie de Paardenstal in Espel een lezing gehouden over het leven en werk van de kunstenaar Fredy E. Wubben. De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus Ans van Berkum. Fredy E. Wubben exposeert momenteel tijdens de expositie “Spiegelingen” in Galerie de Paardenstal met glasplastieken in geblazen en gegoten glasplastieken.De lezing begint om 15.00 uur. Galerie de Paardenstal is deze zondagmiddag extra geopend van 13.30- 17.00 uur. De toegang is gratis.

Expositie "Spiegelingen"

Bij Galerie de Paardenstal in Espel is van 17 september t/m 11 november de expositie “Spiegelingen” te zien, met schilderijen van Puck Steinbrecher,  glasplastieken van Fredy E. Wubben en bronzen beelden van Winneth Sala.

De feestelijke opening van deze expositie is op zondagmiddag 17 september van 13.30 – 17.00 uur. De kunstenaars zullen op de openingsmiddag aanwezig zijn. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Lex Kemper op gitaar.Persbericht

Laatste 2 weken expositie “Enjoy”

T/m zaterdag 9 september kunt u nog de expositie Enjoy bezoeken en genieten en misschien nog wel iets aanschaffen van de schilderijen van Roeland van Reem, bronzen beelden van Babke Moelee en keramische objecten van Karin Welhuis. Daarna gaan we weer inrichten voor de nieuwe expositie.

Deze week zijn galerie en beeldentuin open van donderdag t/m zondag 31-08 t/m 3-09-2017

De galerie en de beeldentuin samen zijn een geschikt doel om kunst en gezelligheid te combineren.

Nieuwe expositie
Zondag 17 september start de nieuwe expositie Spiegelingen met schilderijen van Puck Steinbrecher, glasplastieken van Fredy E. Wubben en bronzen beelden van Winneth Sala.

Galerie en beeldentuin zijn de hele zomer open.

Tot en met 9 september is de expositie “Enjoy” te zien met schilderijen van Roeland van Reem, bronzen beelden van Babke Moelee en keramische objecten van Karin Welhuis.  De galerie en de beeldentuin samen zijn een geschikt doel om kunst en gezelligheid te combineren. Van de volgende kunstenaars kunt u kunst aantreffen in de beeldentuin:

Hedda Willem Buijs - Hans Jouta - Hannie Diender - Willem van den Brink - Yvon van Wordragen – Marius Meulenberg - Hanneke van de Bergh  -Lena Postuma - Margot Meulenberg - Frederik Steenbergen - Frank Boogaard  - Hanneke Pereboom - Wim Kömhoff - Jan Krikke - Juul Kortekaas - Joop van Ulden - Margreet Zwetsloot - Alied Nyp-Holman - Marc Deeleman - Peter Hein - Marja Verhage

De vaste openingstijden zijn donderdag, vrijdag, zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag v/d maand van 13.30 – 17.00 uur. Ook tijdens de zomermaanden.

Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom, graag na een telefonische afspraak

Zeebodem Tuinconcerten 2017

Groei & Bloei Noodoostpolder organiseert na het muzikale succes van voorgaande jaren opnieuw een drietal tuinconcerten. Op 4, 5 en 6 augustus worden in 2 poldertuinen de Zeebodem Tuinconcerten 2017 gehouden. Op vrijdagavond wordt gestart in de Lancaster Garden aan de Lindeweg in Emmeloord met een jazzconcert door het duo Jeroen Sweers (piano) en Arnoud de Graaf (saxofoon). Zaterdagavond opnieuw in de Lancaster Garden, het Trio Pamoja, met Annemieke Hereijgers (dwarsfluit) Marleen Bakker (harp) enElisa Karen Tavenier (altviool). Zij brengen vooral klassieke muziek ten gehore. Tot slot op de zondagmiddag in de beeldentuin van Galerie de Paardenstal aan de Noordermiddenweg in Espel, Adriaan Stoet (viool) en Harold Kooy (piano), zij verbinden de klassieke muziek met hedendaagse muziek.

De tuinen zijn een half uur voor aanvang van het concert open en ook in de pauze van het concert kan men rustig in de tuinen rondwandelen onder het genot van een drankje.

Persbericht expositie “Enjoy”

Bij Galerie de Paardenstal in Espel is van 2 juli t/m 9 september de expositie “Enjoy” te zien, met schilderijen van Roeland van Reem, keramische objecten van Karin Welhuis en bronzen beelden van Babke Moelee. De feestelijke opening van deze expositie is op zondagmiddag 2 juli van 13.30 – 17.00 uur. De kunstenaars zullen op de openingsmiddag aanwezig zijn. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door violiste Milaike van Otterloo.

Beeldentuin

In de tuin staan de rozen volop in bloei, vooral de rambler rozen met hun overvloedige bloei geven veel kleur aan de tuin. Op de R.V.S. sculpturen van kunstenaar Hedda Willem Buys kunnen we een mooie korting geven, omdat het de laatste exemplaren uit deze serie zijn. Dit geldt ook voor de keramische fonteinen van Joop van Ulden.

Laatste week expositie “Stijlvol” 

T/m zondag 18 juni kunt u nog de expositie Stijlvol bezoeken en genieten en misschien nog wel iets aanschaffen van de schilderijen van Frits Sloos, de schilderijen en objecten van geaclryliseerd papier van Mieke van Zundert en de beelden in brons en cortenstaal van Marc Deeleman. Daarna gaan we weer inrichten voor de nieuwe expositie en zijn de galerie en beeldentuin gesloten tot 2 juli.

Nieuwe expositie

Zondag 2 juli start de zomer expositie “Enjoy” met schilderijen van Roeland van Reem, bronzen beelden van Babke Moelee en keramische objecten van Karin Welhuis.

Open Tuin Route tijdens het Uit-jeTent festival van donder 8 t/m zondag 11 juni

Even niets aan uw hoofd… alleen u en de weldadige rust in prachtige tuinen. Prachtige tuinen? Zijn die in de Noordoostpolder te vinden? Nou en of! Particuliere tuineigenaren zetten in dit weekend hun tuinhek gastvrij voor u open. Verbaas u over de enorme creativiteit en liefdevolle toewijding waarmee deze tuineigenaren het boerenerf hebben omgetoverd tot weelderige groene oases. Kom genieten van al dat moois en misschien krijgt u wel leuke ideeën en inspiratie voor uw eigen tuin. De eigenaren zullen u graag alles over hun passie voor tuinieren vertellen. Er zijn ook galerietuinen bij, waar de kunst en de pracht van bloeiende planten en bloemen elkaar versterken. Tijdens Uit-jeTent kunt u onderstaande tuinen bezoeken. Zie ook : www.uit-jetent.nl

Met Hemelvaartsdag en op beide pinksterdagen geopend.

Het tulpenfestival is weer voorbij, dus zijn wij weer overgegaan op onze normale openingstijden van donderdag t/m zaterdag en 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur. In de galerie loopt nog t/m 18 juni de expositie "Stijlvol". In de beeldentuin komen de kunstwerken steeds mooier uit in een tuin die steeds meerkleur krijgt. Bij BEELDENTUIN ziet u een impressie.

Maandag 2e pinksterdag extra geopend van 13.30 - 17.00 uur

Tijdens het Tulpenfestival dagelijks geopend van 13.30 - 17.00 uur

In verband met het warme voorjaarsweer staan de bollenvelden vervroegd in bloei en is de Tulpenroute tijdens het Tulpenfestival ook al een week eerder bewegwijzerd. In plaats van 21 april is de 100 kilometer lange route al vanaf zondag 9 april te volgen. Deze route loopt ook vlak langs Galerie de Paardenstal en omdat wij ook deelnemend bedrijf zijn aan het Tulpenfestival, zijn galerie en beeldentuin dagelijks open van 13.30 – 17.00 uur. Dit weekend open vanaf donderdag 13 april t/m zondag 1e Paasdag 16 april.

Nieuwe expositie

De voorbereiding voor de expositie "Stijlvol" met schilderijen en beeldjes van Mieke van Zundert, schilderijen van Frits Sloos en beelden in brons en cortenstaal van Marc Deeleman is in volle gang. De expositie duurt van 9-4 t/m 18-6. Op zondag 9-4 is de feestelijk opening. Ook de beeldentuin is dan opnieuw ingericht met nieuwe beelden van een aantal vaste kunstenaars maar ook van een aantal nieuwe kunstenaars.

T/m 2-4 is er nog de expositie "Uit de kunst" met werk van Marjolijn van Ginkel, Edith Stoel en Peter Olijve.

Opening expositie "Uit de Kunst"

Zondag 29 januari is de expositie Uit de Kunst met schilderijen van Marjolijn van Ginkel en beelden in brons en glas van Edith Stoel en Peter Olijve en foto's van Peter Olijve feestelijk geopend. De aanwezige bezoekers hebben genoten van de kunst en de prachtige gitaarmuziek van Lex Kemper. De expositie duurt t/m 2 april. Deze week is de galerie en beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 13.30 - 17.00 uur. 

Voorbereiding nieuwe expositie “Uit de Kunst”

De komende weken zijn we de nieuwe expositie “Uit de Kunst” met schilderijen van Marjolijn van Ginkel, beelden in brons en glas van Edith Stoel en Peter Olijve en foto’s van Peter Olijve aan het voorbereiden. Zondag 29 januari 2017 is de feestelijke opening in aanwezigheid van de kunstenaars en muzikale ondersteuning van Lex Kemper op gitaar.  De expositie duurt t/m 2 april.

Galerie de Paardenstal open tijdens de laatste dagen van 2016 en op 1 januari 2017

Galerie de Paardenstal kijkt terug op een mooi jaar met veel bezoekers en vijf prachtige exposities. Hoogtepunten waren het Zeebodem Tuinconcert met een optreden van het Asteria ensemble met o.a. countertenor Sietse Buwalda en ook het 50 jarig kunstenaars jubileum van Hedda Willem Buijs. De Verlichte Boerderijenroute met meer dan 600 bezoekers in 2 weekenden in de galerie was voor veel bezoekerseen eerste kennismaking met Galerie de Paardenstal.

Galerie de Paardenstal is nog open van donderdag 29 t/m zondag 1 januari 2017, van 13.30 -17.00 uur.

Galerie de Paardenstal en de Verlichte boerderijenroute

Twee weekenden doet Galerie de Paardenstal mee aan de Verlichte boerderijenroute in de Noordoostpolder. Galerie en beeldentuin worden op vrijdag, zaterdag en zondag 9-10-11 en 16-17-18 december vanaf 16.00 uur in het licht gezet. Galerie de Paardenstal is tijdens deze route van 13.30 - 22.00 uur open. Op zondag 18 december is de galerie open van 13.30 - 22.00 uur.

Nieuwe expositie

Zoals inmiddels gebruikelijk gaan we het jaar afsluiten met een "Eindejaars expositie" Dit is een overzicht expositie met kunstwerken van meerdere kunstenaars. Deze expositie zal starten op donderdag 10 november en duurt t/m zondag 1 januari 2017. De opening is zondagmiddag 13 november. De galerie en beeldentuin zijn in week 51 gesloten (dus ook gesloten tijdens beide kerstdagen). Daarna weer open van 29 december t/m 1 januari 2017. Galerie en beeldentuin zijn tijdens deze expositie alle zondagen open van 13.30 - 17.00 uur. 

Opening expositie Ruimtelijk

Afgelopen zondag 11 september is de expositie "Ruimtelijk" met schilderijen van Magda Luttikhuizen en bronzen sculpturen van Judith Meulenberg feestelijk geopend. De aanwezige bezoekers hebben genoten van de kunst en de prachtige vioolmuziek van Milaike Visser-van Otterloo. De expositie duurt t/m 6 november.

Opening expositie Klasse Abstract

Zondag 3 juli vond de opening van de nieuwe expositie "Klasse Abstract" met schilderijen va Eelco Maan en sculpturen van Hedda Willem Buijs plaats. De drukbezochte opening van de expositie in aanwezigheid van de kunstenaars werd prachtig muzikaal omlijst door Maarten Mestrom op basklarinet. De expositie duurt nog t/m 4 september.

Expositie Klasse Abstract

Zondag 3 juli start de nieuwe expositie "Klasse Abstract" met schilderijen van Eelco Maan en sculpturen van Hedda Willem Buijs. De feestelijke opening van de expositie zondagmiddag 3 juli met aanwezigheid van de kunstenaars wordt muzikaal omlijst door Maarten Mestrom op basklarinet.

Zeebodem Tuinconcerten

Groei & Bloei Noordoostpolder organiseert na het muzikale succes in 2015 opnieuw een drietal tuinconcerten. Op 17, 18 en 19 juni worden in 3 poldertuinen de Zeebodem Tuinconcerten 2016 gehouden. Zondag 19 juni vindt het derde concert plaats met een optreden van Asteria Ensemble met Sytse Buwalda (countertenor), Saskia Sinder (gitaar) en Ferdinand Binnendijk (mandoline) in de beeldentuin van Galerie de Paardenstal. Aanvang 16.00 uur, de tuin is vanaf 15.30 uur open.

Zondag 1e pinksterdag open, maandag 2e pinksterdag gesloten

In de galerie is nog de verkoopexpositie Leven en Stilleven met schilderijen van Yt Osinga en Juul Kortekaas en keramische en bronzen beelden van Jikke van de Waal te zien. De Groninger kunstenaar en buitenschilder Gertjan Scholte-Albers heeft bloeiende tulpenvelden geschilderd. Deze olieverfschilderijen zijn bij Galerie de Paardenstal te zien en te koop. In de beeldentuin zijn de bloembollen uitgebloeid maar staan veel andere planten bijna in bloei. Er zijn nieuwe beelden van Jan Osinga geplaatst in de beeldentuin. Deze week zijn galerie en beeldentuin geopend van donderdag t/m zondag van 13.30 - 17.00 uur.  

Expositie Leven en Stilleven

Zondag 7 april start de nieuwe expositie 'Leven en Stilleven' met de schilderijen van Yt Osinga en Juul Kortkaas en de beelden in brons en keramiek van Jikke van der Waal-Bijma. De feestelijke opening, in aanwezigheid van de kunstenaars is op zondagmiddag 10 april 2016 van 13.30 – 17.00 uur. Muzikale omlijsting door Paul Smithuis op dwarsfluit.

Galerie de Paardenstal art en garden 2e Paasdag extra open

Paasmaandag 28 maart is Galerie de Paardenstal in Espel extra open. In de galerie is momenteel nog de expositie “Flora en Fauna in Beeld” te zien met bronzen beelden van Els van der Glas, aquarellen en pastels van Ton ter Linden en detailfoto’s van Gert Tabak. De kunstenaars zullen ook deze tweede Paasdag als (bijna) afsluiting van de expositie vanaf 14.30 aanwezig zijn. Galerie en beeldentuin zijn op zondag eerste Paasdag gesloten.

De beeldentuin wordt weer ingericht met nieuwe kunstwerken voor het beeldentuinseizoen 2016

In de beeldentuin zal dit seizoen weer heel veel nieuw werk te zien zijn van een aantal vaste kunstenaars, o.a. Juul Kortekaas, Hans Jouta, Yvon van Wordragen en Hanneke v.d. Bergh, maar ook van enkele nieuwe kunstenaars w.o. Willem van den Brink (hardsteen) en Edith Stoel (brons) Een groot deel van de beelden en objecten voor het beeldentuinseizoen 2016 hebben op Paasmaandag al een plek in de beeldentuin gekregen.  

Nog 3 weken expositie Flora en Fauna in Beeld

Deze week van donderdag t/m zondag 20 mrt, volgende week 24 t/m 26 mrt en 2e Paasdag en 31  mrt t/m 3 april zijn de beelden van Els van der Glas, de aquarellen en pastels van Ton ter Linden en de foto's van Gert Tabak nog te bewonderen. Paasmaandag 28 maart is Galerie de Paardenstal in Espel open. De kunstenaars zullen deze tweede Paasdag als (bijna) afsluiting van de expositie vanaf 14.30 uur ook aanwezig zijn. Galerie en beeldentuin zijn op zondag eerste Paasdag gesloten. 

Feestelijke Start 2016

Galerie de Paardenstal kijkt terug op een mooi jaar met veel bezoekers en vijf prachtige exposities met aansprekende kunst door professionele kunstenaars. Hoogtepunten waren o.a. het Zeebodem tuinconcert in de beeldentuin en de schilderdemonstratie van Doet Boersma tijdens het Tulpenfestival. De feestelijke openingen van de exposities met sfeervolle life muziek trokken ook goede belangstelling. De beeldentuin is evenals de galerie weer het hele jaar open. Voor 2016 staan ook weer 5 exposities gepland en voor de beeldentuin zijn weer afspraken gemaakt met een aantal nieuwe kunstenaars.

Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 januari 2016 is de galerie open om met elkaar het glas te heffen op een mooi nieuw galeriejaar met goede kunst en om nog even te genieten van de stockexpositie. De openingstijden zijn: 13.30 - 17.00 uur.

Zondag 31 januari start de eerste expositie in 2016 en tot die datum zijn galerie en beeldentuin alleen o afspraak open.

Kunstcadeaus

Naast de kunst zijn er bij Galerie de Paardenstal in de galerieshop mooie design cadeaus te koop. Sieraden van kazuri, Clic, Step by Step en Annemarie Chagnon. Horloges van Rolf Cremer. Tassen van Bylin en Maria la Verda en sjaals in prachtige breisels van Simone van Eerdenburg (knits for your inspiration) Poëzie artikelen van Plint en kunstboeken van diverse kunstenaars. Deze week (3/12 t/m 6/12) geven wij op alle tulptassen van Bylin 25 % korting. Ook hebben we eigen cadeaubonnen en kunnen VVV-bonnen bij ons ingeleverd worden.

De Stockexpositie duurt nog t/m zondag 3 januari 2016. Tijdens deze expositie is de galerie elke week open van donderdag t/m zondag. Van 24/12 t/m 31/12 is de galerie gesloten.

Er is werk te zien van o.a. Yvon van Wordragen, Juul Kortekaas, Puck Steinbrecher, Jenny Verplanke, Frits Sloos, Sjoerdtje Hak, Gertjan Scholte-Albers, Doet Boersma, Marjolein van Ginkel, Winnith Sala, Frank Boogaard, Martin McWilliam, Els v.d. Glas, Margreet Zwetsloot, Lei Hannen, Hannie Diender, Edith Madou, Hans Jouta, Jan Osinga e.a.

Stockexpositie 2015

Galerie de Paardenstal gaat, zoals inmiddels gebruikelijk het jaar afsluiten met de zgn. Stockexpositie. Dit is een expositie met kunstwerken van diverse kunstenaars, waarvan de galerie wek in voorraad heeft. Deze expositie zal starten op donderdag 19 november en duurt t/m zondag 3 januari 2016. De opening is op zondagmiddag 2 november. De galerie is van donderdag 24 t/m zondag 27 december gesloten. 

Panorama's met omgeploegde klei van Gertjan Scholte-Albers

Vanaf zondag 8 november hangen deze schilderijen nieuw in onze galerie. Olieverf op doek in verschillende afmetingen. uur. De expositie Buitengewoon loopt nog t/m zondag 15 november.

Zondag 8 november extra open

De huidige expositie "Buitengewoon" duurt nog t/m 15 november en trekt nog steeds veel belangstelling. Een buitengewone expositie met prachtige schilderijen van Gertjan Scholte-Albers, bronzen beelden van Hans Jouta en  r.v.s. beelden van Jan Osinga. Om iedereen de mogelijkheid te bieden de expositie nog te bezoeken zijn we de laatste drie weken donder- t/m zondag open, dus ook in het 2e weekend van de maand op zondag 8 november. Ook de beeldentuin is open.

Extra open

De huidige expositie "Buitengewoon"  krijgt veel belangstelling. Een buitengewone expositie met prachtige schilderijen van Gertjan Scholte-Albers, bronzen beelden van Hans Jouta en  r.v.s. beelden van Jan Osinga. De tuin met najaarsbloeiers en grassen is nog mooi. Op veler verzoek zijn we dit 2e weekend van de maand naast vrijdag en zaterdag ook zondag (11 oktober) van 13.30 - 17.00 uur open

Expositie Buitengewoon

De nieuwe expositie Buitengewoon met schilderijen van Gertjan Scholte-Albers en bronzen beelden van Hans Jouta en r.v.s. beelden van Jan Osinga start 10 september en duurt t/m 15 november. De feestelijke opening van deze expositie is op zondagmiddag 13 september van 13.30 - 17.00 uur. De kunstenaars zullen op de openingsmiddag aanwezig zijn. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Lex Kemper op akoestische gitaar.

Nazomeren bij Galerie de Paardenstal

De grassen bloeien en de najaarsbloeiers geven kleur aan de tuin. De weersvoorspellingen zijn goed, kom genieten van de (beelden)tuin en de kunst. Deze en volgende week is het nazomeren bij Galerie de Paardenstal. Tevens de laatste twee weken van de expositie “Nederland Waterland”, met schilderijen van Sjoerdje Hak, bronzen van Winneth Sala en keramiek van Margreet Zwetsloot. Nieuw in de tuin zijn de waterfonteinen van Joop van Ulden. Beide weken zijn we open van donderdag t/m zondag.

Expositie Nederland Waterland

De nieuwe expositie Nederland Waterland met schilderijen van Sjoerdtje Hak, bronzen beelden van Winneth Sala en keramische objecten van Margreet Zwetsloot start 2 juli en duurt t/m 6 september.

De feestelijke opening van deze expositie is op zondagmiddag 5 juli van 13.30 – 17.00 uur. De kunstenaars zullen op de openingsmiddag aanwezig zijn. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Milaike Visser-van Otterloo op viool.

Zeebodem tuinconcert

In het kader van de Nationale Tuinweek organiseert Groei & Bloei afd. Noordoostpolder drie tuinconcerten. De eerste vindt plaats in de beeldentuin bij Galerie de Paardenstal. Hier kunt u genieten van de muziek van harpiste Mechteld Karlien de Jongh en pianist.

Donderdag 18 juni, aanvang: 19.30 uur, de tuin is open vanaf 19.00 uur.

Tassenweekend

Deze week van donderdag t/m zondag geven we 50 % korting op alle By-lin tulptassen van de Nederlandse tassenontwerpster Linde van der Poel. Tijdens deze tassendagen vragen we speciale aandacht voor de tulptassen maar ook voor alle andere tassenmodellen van By-lin en de designtassen van Maria la Verda. Op alle andere tassen krijgt u deze dagen 25 % korting.
Tot ziens in onze galeriewinkel.

Extra open

Galerie en beeldentuin zijn tijdens Hemelvaartsdag op de normale openingstijden te bezoeken. Ook eerste en tweede Pinksterdag zijn we geopend van 13.30 - 17.00 uur. In de galerie is t/m 21 juni de expositie KunstKracht te zien. De tuin krijgt steeds meer kleur en body waardoor de kunst in de beeldentuin nog meer tot zijn recht komt.

Kunstenares Doet Boersma schildert poldertulpen bij Galerie de Paardenstal.

Op zaterdagmiddag 25 april zal de Friese Kunstenares Doet Boersma bij Galerie de Paardenstal een schilderdemonstratie geven in de beeldentuin. Galerie de Paardenstal is deelnemer aan het Tulpenfestival en ligt aan de tulpenroute. Rondom de beeldentuin zijn de akkers dit jaar gekleurd door tulpenvelden. Tijdens het tulpenfestival van 16 april t/m 5 mei zijn galerie en beeldentuin dagelijks open van 13.30 - 17.00 uur

Nieuwe Expositie KunstKracht

De expositie KunstKracht met schilderijen van Cees van Es en keramiek van Annemarie van Noort wordt zondagmiddag 12 april feestelijk geopend met muzikale omlijsting van Lex Kemper op gitaar.

Expositie Kleurrijke Start verlengd t/m 6 april en beide Paasdagen open

De expositie Kleurrijke Start met schilderijen van Gerard Galema en keramiek/porselein van Harry Agema is met één week verlengd t/m 2e Paasdag. Galerie en beeldentuin zijn beide Paasdagen geopend van 13.30 - 17.00 uur.

Nieuwe expositie "Kleurrijke start"

De expositie Kleurrijke start met schilderijen van Gerard Galema en keramiek/porselein van Harry Agema start op 29/1 en duurt t/m 29/3. Op zondagmiddag 2/1 is de feestelijke opening met muzikale omlijsting van Milaike Visser-van Otterloo op viool.

Galerie de Paardenstal is tijdens de laatste dagen van 2014 en begin 2015 extra geopend

Galerie de Paardenstal is tijdens de laatste dagen van 2014 en begin 2015 extra geopendalerie de Paardenstal kijkt terug op een mooi jaar met veel bezoekers en vijf prachtige exposities. Voor 2015 staan er ook weer vijf nieuwe  exposities gepland en voor de beeldentuin zijn afspraken gemaakt met een aantal nieuwe kunstenaars. Op de beide kerstdagen is Galerie de Paardenstal gesloten maar is daarna wel extra open op zaterdag 27 en zondag 28 dec en donderdag 1 t/m zondag 4 januari 2015, openingstijden: 13.30 -17.00 uur. Iedereen kan nog genieten van de Stockexpositie 2014. Dit is een overzichtsexpositie met kunstwerken van vaste  kunstenaars die aan de galerie zijn verbonden. Donderdag 29 januari start de eerste expositie in 2015 en tot die datum zijn galerie en beeldentuin gesloten.

Stockexpositie 2014

Galerie de Paardenstal gaat, zoals inmiddels gebruikelijk het jaar afsluiten met een zgn. Stockexpositie. Dit is een overzichtsexpositiemet kunstwerken van diverse kunstenaars, waarvan de galerie werk in voorraad heeft. Deze expositie zal starten op donderdag 27 november en duurt t/m zondag 4 januari 2015. De opening van de expositie is zondagmiddag 30 november.

Expositie Emotion verlengd t/m 22 november.

De expositie Emotion met schilderijen en beelden van Jenny Verplanke en beelden van Lena Postuma is verlengd t/m zaterdag 22 november. Daarna zal op donderdag 27 november de Stockexpositie 2014 starten. Een overzichtsexpositie met kunstwerken van de vaste kunstenaars van Galerie de Paardenstal. 

Expositie Emotion

De expositie Emotion met schilderijen en beelden van Jenny Verplanke en beelden van Lena Postuma duurt nog t/m zondag 16 november. Daarna zal op donderdag 19 november de "Stockexpositie 2014" starten

Nieuwe expositie: Emotion

De voorbereiding voor de expositie "Emotion" met schilderijen en beelden  van Jenny Verplanke en beelden van Lena Postuma is in volle gang. Vanaf 11-9 t/m 16-11. Op zondag 14-9 is de feestelijk opening. T/m 7-9 is er nog de expositie "Timeless" met werk van Puck Steinbrecher en Martin McWilliam.

> 20 augustus 2014

Nieuwe expositie: Timeless

Donderdag 19 juni start de nieuwe expositie Timeless met schilderijen van Puck Steinbrecher en keramische objecten van Martin McWilliam. Zondag 22 juni is de feestelijke opening, Beide kunstenaars zijn deze middag aanwezig en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Maarten Mestrom op basklarinet.

> 13 juni 2014

Uit-jeTent

In verband met het "Uit-jeTent" festival in de Noordoostpolder zullen galerie en beeldentuin extra zijn geopend. Van donderdag 22 mei t/m zondag 26 mei zijn we van 12.00 - 17.00 uur open.
Voor informatie: www.uit-jetent.nl

> 08 mei 2014

Tulpenfestival & Pasen

De Tulpenfestival in de Noordoostpolder is gestart, langs de route staan nu veel tulpenvelden in bloei. Galerie en beeldentuin zijn tijdens het festival alle dagen open van 13.30 - 17.00 uur, ook beide Paasdagen.

> 18 april 2014

Expositie Amazing

De expositie met schilderijen van Roeland van Reem en de objecten van Joek van Draanen duurt nog t/m zondag 30 maart. Daarna zal op donderdag 3 april de nieuwe expositie "Amazing" starten met op zondagmiddag 6 april de feestelijke opening. De kunstenaars die dan hun werk tonen zijn Yvon van Wordragen met schilderijen en beelden in brons en Hannie Diender met beelden in keramiek. 

> 20 maart 2014

Expositie Wintersfeer

Donderdag 23 januari start de expositie "Wintersfeer" met olieverfschilderijen van Roeland van Reem en objecten van glas met brons van Joek van Draanen. De opening is op zondagmiddag 26 januari van 13.30 - 17.00 uur. Beide kunstenaars zullen deze middag aanwezig zijn en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lex Kemper op akoestische gitaar. 

> 6 januari 2014